آخرین اخبار
مشاهده اخبار
اخبار
آخرین اخبار
مشاهده اخبار
پژوهشگاه ارتباطات: ایران ۵ تا ۱۰ سال دیگر به فناوری تولید خودروی خودران میرسد
نشست خبری پنجاهمین سالگرد تأسیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز بهصورت مجازی برگزار شد. فعالیتهای مراکز تحقیقات پژوهشگاه ارتباطات طی سالها باعث رشد بسیاری از فناوریهای و تکنولوژیها در کشور شده است. بهتازگی مراکز هوش مصنوعی، آموزش اقتصاد دیجیتال و مطالعات راهبردی هم در این پژوهشگاه راهاندازی شده است.
به گزارش زومیت، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات میگوید مرکز بیش از ۱۲۰ نفر عضو و بیش از ۲۰۰ پژوهشگر دارد. یزدانیان در مورد پروژههایی که هماکنون در پژوهشگاه در حال انجام هستند، به ورود و مطالعه در حوزهی اینترنت اشیاء، بلاکچین، حکمرانی در عصر دیجیتال، اقتصاد دیجیتال، رایانش ابری، بیگ دیتا، راهکارهای مقابله با قاچاق و سرقت گوشی تلفن همراه، موتور جستوجو، خودروی خودران، احصای طیفهای فرکانسی مورد نیاز برای نسل پنجم ارتباطات سیار، فعالیتهای فضایی و ماهوارهای و تلاش برای تغییر در ساختار رگولاتوری در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور اشاره میکند.
سخنگوی صنعت برق: برق استخراج رمزارز فقط از نیروگاههای مقیاس کوچک تأمین میشود
بهگفتهی سخنگوی صنعت برق، برق مراکز استخراج رمزارز از نیروگاههای مقیاسکوچک یا تجدیدپذیر تأمین خواهد شد. مصطفی رجبی مشهدی اضافه کرد که این مراکز یارانهی انرژی دریافت نمیکنند.
بهگزارش تسنیم، طبق مصوبهی هیئتوزیران و ابلاغیهی وزارت نیرو، نیروگاههای مقیاسکوچک و تجدیدپذیر برای تأمین برق مراکز ماینینگ باید جدید باشند و به شبکه سراسری برق متصل نباشند. طبق اعلام رجبی مشهدی، قیمت گاز این نیروگاهها نیز ۷۰ درصد گاز صادراتی محاسبه میشود.
سخنگوی صنعت برق میگوید ظرفیت مصوبهی نیروگاههای مقیاسکوچک در کشور هماکنون ۱۶۵۰ مگاوات است. همچنین، سالانه دویست مگاوات نیروگاههای مقیاسکوچک در کشور به شبکهی برق متصل میشوند که قیمت خرید تضمینی برق آنها ششصد تومان بهازای هر پرکیلوواتساعت و معادل هشت برابر قیمت فروش برق به مشترکان است.
دسترسی به اپلیکیشنهای پرداختی از خارج کشور با دستور پلیس فتا غیر ممکن شد
ابتدای بهمنماه، دادگستری کل استان تهران نامهای به پلیس فتا فرستاد و درخواست کرد مسدود شدن دسترسی به بانکها، شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت و اپلیکیشنهای پرداختی از خارج کشور را ابلاغ کند. در همین زمینه، روز گذشته دیجی پی، آپ و ۷۲۴ پیغام غیرفعال کردن VPN برای استفاده از سرویس پرداختی خود را برای کاربرانش ارسال کردند. بر این اساس، استفاده از اپلیکیشنهای بانکی با IP خارجی غیر ممکن شد.
به گزارش زومیت، دستور بستن دسترسی از خارج کشور به اپلیکیشنهای پرداختی روز گذشته به شرکتهای ارائهدهنده ارسال شد. در نامهی ارسالشده به پلیس فتا، میخوانیم در صورت اجرا نکردن این قانون توسط شرکتها، بانکها و اپلیکیشنها، برخورد قانونی با آنها به عمل خواهد آمد.
هوش مصنوعی در حال دگرگون کردن ماهیت حوزه نرمافزار است
کریستوفر ری میگوید شیوهی برخی محققانِ حوزهی هوش مصنوعی، به اندازهی فیلمهای مایکل بِی بیرمق است. براساس گزارش ZDNet، ری که دانشیار علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد است، هنگام سخنرانی در مؤسسهی هوش مصنوعیِ انسانمحورِ دانشگاه، این اظهارات را بیان داشت. موضوع سخنرانی ری این بود: اتفاقهای عجیب جدیدی در [حوزهی] نرمافزار درحال رخ دادن است.
از نظر ری، اتفاق عجیب جدید این است که موارد مهم در چندین سال گذشته، اکنون با پیدایش چالشهای جدید نسبتا بیاهمیت شدهاند. او میگوید وسواس روی مدلها، یعنی معماریهای خاص شبکههای عصبی که برنامهی یادگیری ماشینی را شکل میدهند، روند طبیعی خود را طی کرده است. ری با مثال برجستهی مدل یادگیری عمیق ترنسفرمر گوگل، حکمرانی مدلها در جهان در سال ۲۰۱۷ را یادآوری کرد. او با طعنه گفت:
ترنسفرمری بسیار مهمتر از فیلم سال گذشتهی مایکل بِی [Transformers: The Last Knight].
ری اظهار کرد که بااینحال، پس از سالها کار روی ترنسفرمر و ساخت الگوریتمهایی چون BERT گوگل و GPT آزمایشگاه تحقیقاتی OpenAI، مدلها تبدیل به کالا شدهاند و بهراحتی میتوان همه مدلها را نصب کرد. کافی است یکی از آنها را انتخاب کنید.
آنچه ری «مدل جدید itis» مینامد، یعنی وسواس محققان برای دستکاری تمامی ریزهکاری معماریها، تنها یکی از کارهای بیفایدهی مهندسان است که ری آن را اتلاف وقت میداند. او میگوید دستکاری ابرپارامترهای مدلها، اتلاف دیگری در وقت است. ابرپارامترها، پارامترهایی هستند که مقادیر آنها برای کنترل روند یادگیری استفاده میشود. ری به حضار گفت:
برای بیشتر افرادی که در [حوزهی] یادگیری ماشین کار میکنند، حتی در شرکتهای بزرگ جایی وجود ندارد که برای نوآوری در مدلها، وقتشان را آنجا سپری کنند. آنها وقتشان را جایی صرف میکنند که برایشان مهم است؛ البته من تصور میکنم روی موارد دیگری نیز کار میکنند که برای هوش مصنوعی و جنبههای استدلال هوش مصنوعی واقعا جذاب است.
ری معتقد است آنجایی که مردم وقتشان را با روشی ارزشمند سپری میکنند، روی بهاصطلاح «دُمِ درازتوزیع» است؛ جزئیاتی بینقص که حتی مدلهای بزرگ و قدرتمند را گیج میکند. در بحث آمار، دم دراز توزیع، بخشی از توزیع است که بیشتر رخدادها دور از قسمت سر یا بخش مرکزی آن قرار دارند. او دربارهی مدل ترنسفورمر گفت:
شما این ابرمدلها را دیدهاید که بسیار خارقالعاده و قادر به انجام طیف وسیعی از وظایف تأثیرگذار هستند. اگر وب را بههم بریزید و موضوعی را صد بار مشاهده کنید، باید قادر باشید چیزی تشخیص بدهید. بااینحال، بخشی که این مدلها هنوز در آن ناموفق هستند و همچنین به نظر من جالبترین کارها در آنجا جریان دارد، بخشی است که من به آن دم [توزیع] میگویم؛ ریزهکاریها.
میدان نبرد همانگونه که ری اشاره میکند، تعاملات ظریف و ابهامزداییهای دقیق از اصطلاحات است که به پیشنهاد ری، میتوان آن را جنبه و استدلال ریزهکاری نامید. ری گفت این تغییر در اهمیت، در یک بیان کلی تغییری در نرمافزار است. او به آندره کارپاتی، دانشمند هوش مصنوعیِ تسلا اشاره کرد که گفته بود هوش مصنوعی نسخهی دوم نرمافزار (Software 2.0) است. در حقیقت عنوان سخنرانی ری این بود: «یادگیری ماشین در حال تغییر نرمافزار است.»
واگذاری باند فركانسی برای توسعه 5G به مزایده گذاشته میشود
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويی برای توسعهی شبكه 5G در کشور، باند فركانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز را از طريق مزايده واگذار میکند. در نشست بررسی آخرین وضعیت واگذاری باندهای فرکانسی 5G که امروز صبح در ششمين نمايشگاه اينترنت اشياء در سالن ۲۷ نمايشگاه بينالمللی تهران برگزار شد، معاون رگولاتوری اذعان کرد که کار کارشناسی برای باند فركانسی 5G طی چند ماه اخیر در جریان بوده و این باند ترکیبی از باندهای مختلف است؛ اما باند طلایی به باند ۳۵۰۰ مگاهرتز اختصاص داده شده است.
به گزارش زومیت، نسترن محسنی تصریح کرد: «از آنجا که دسترسپذیری به تجهیزات در باندهای ۳۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مگاهرتز محدود است و با توجه به شرایط تحریم محدودیتها مضاعف میشود و بهرهمندی از باند را به تأخیر میاندازد، تمركز سازمان رگولاتوری در واگذاری باند فرکانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز روی ۲۰۰ مگ انتهایی است.»
شاتل موبایل در ششمین نمایشگاه سالانه اینترنت اشیاء جدیدترین فناوریهای خود را معرفی کرد
نمایشگاه سالانهی اینترنت اشیاء (IoT) و رویداد «هفتهی ایران دیجیتال» در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. شاتل موبایل با حضور در غرفهی ۷ سالن ۲۷ این نمایشگاه، جدیدترین فناوریهایش در این حوزه را بهنمایش گذاشته است.
شاتل موبایل اولین و تنها ارائهدهندهی «سیمکارت هوشمند» در ایران است. سیمکارت هوشمند شاتل موبایل با استفاده از زیرساخت فنی مبتنیبر هوش مصنوعی و قابلیت اتصال خودکار به بهینهترین و باکیفیتترین شبکه و آنتن موبایل موجود در هر منطقه، همیشه بهترین پوشش شبکه را انتخاب میکند.